Lasse Näsman Cup

/ FC Raseborg r.f

Länkar

Linkit

Jalkapallon Pelaajayhdistys (JPY)

Lasse Näsman Cup on Instagram

  • Wix Twitter page

Lasse Näsman Cup on Twitter

  • Wix Facebook page

Lasse Näsman Cup on Facebook

Lars Näsman syntyi 14. toukokuuta 1943 Vaasassa. Lars sai nopeasti nimen "Lasse" kaveripiireissä, ja sekä jalkapallo, että jääpallo oli iso osa Lassen arkea nuorena poikana. Lasse oli nuoresta lähtien ainutlaatuinen lahjakkuus, mikä mahdollisti pelaamisen sekä jalkapallo- että jääpallomaajoukkueessa. Jalkapallomaalivahdiksi Lasse oli melko lyhyt, vain 178 cm, mutta tämän hän kompensoi loistavalla pompulla ja nopeilla reaktioilla.

Synnyttyään Vaasassa, seuravalinta oli melko helppo. Vasa IFK. VIFK:ssä hän pelasi vuosina 1960-64, josta hän 1965 siirtyi Upon Palloon, josta myöhemmin tuli FC Kuusysi. Lahdessa hän nosti Upon Pallon Reippaan kovaksi kilpailijaksi, joka oli Lahden isoin seura. Vuonna 1967 Reipas vei kultaa, mutta Upon Pallo sijoittui hienosti neljännelle sijalle.

Pari vuotta eteenpäin, ja oli aika siirrolle, joka tekisi Lassesta ensimmäisen ammattilaismaalivahdin ulkomailla. Lasse siirtyi SC Cambuur-Leeuwarden joukkueeseen Hollantiin, jossa hän pelasi kolme vuotta, ennen kuin siirtyi Helsingin IFK:n paitaan vuonna 1971. HIFK:ssä Lasse voitti heti ensimmäisellä kaudellaan SM-hopeaa, ja siirtyi sen jälkeen Ekenäs IF:n riveihin. Lars "Lasse" Näsmania pidetään vielä tänä päivänä EIF:n historian kovimpana vahvistuksena. Lasse edusti Suomen A-maajoukkuetta 34 kertaa, sekä pelasi lukuisat juniorimaaottelut. Lasse valittiin Suomen parhaaksi jalkapalloilijaksi vuonna 1965, ja sai saman tunnustuksen Suomen urheilutoimittajilta kaksi vuotta myöhemmin.

Lasse oli myös taitava jääpalloilija, ja hän voitti SM-hopeaa Vasa IFK:n riveissä 1964, MM-hopeaa 1967 ja MM-pronssia 1969. Hänet valittiin myös Suomen parhaaksi jääpallopelaajaksi vuosina 1966 ja 1967. Yhteensä hän edusti Suomen jääpallomaajoukkuetta 20 kertaa.

Lassen matka päättyi Kyproksella 10. lokakuuta 1995. Hän eli 52-vuotiaaksi.

Lars "Lasse" Näsman

(1943-1995)